Tillbaka i Cairns - utan bil!

Vi ar tillbaka i Cairns efter 4,5 vecka i Georgetown. Vi lamnade motellet med fina minnen och upplevelser.
Och efter en manad har sa forstar vi inte hur man kan besoka Australien utan att aka ut till outbacken, for det ar har det riktiga Australien finns!

Vagen till Cairns var lang, och varm! Men vi gjorde nagra fina stopp pa vagen tillbaka. Forsta blev efter cirka tva timmars bilkorning i Innot Hot Springs, och som det hors pa namnet fanns det varma kallor har!
Vi trodde att det skulle vara valdigt tropiskt men det sag ut som en storre back efter vagen och vi underskattade aven temperaturen och stack fotterna i forsta basta hal. Forst trodde jag det var iskallt sen insag jag att det var kokhett, trodde vi skulle branna fotterna av oss men bland de heta vattenhalen fanns ocksa svala harliga och medelvarma. Sanden nere vid vattnet var mer som grus och rev harligt under fotterna, till en borjan, efter ett tag var man skallad av vattnet och uppriven av stenarna sa vi beslot oss for att fortsatta for att hinna till Cairns innan det blev morkt.

Vi forstatte ytterligare tva timmar och hamnade i Raveshoe dar vi lunchat pa vagen till Georgetown. Vi sprang in pa informationscentret och fragade om snabbaste vagen till Cairns, fick tips att ta vagen genom Millaa Millaa, som aven ar kant for sitt fuktiga klimat och manga vattenfall, sa efter lite overtalning styrde vi in till Milla Milla-fallet. Det var haftigt att se men vattnet var verkligen kallt och det fuktiga klimatet var inte alls behagligt sa vi stannade nere vi fallet i cirka fem minuter innan vi fortsatte aka igen.

Pa torsdagen akte vi in till stan for att satta upp annonslappar for bilen som har blivit dags att salja!
Vi forsokte gora en lockande annons som skulle sticka ut fran det stora antalet andra bilar och redan forsta dagen hade vi tva par som kollade pa bilen. Italienare och ett franskt par. Bada intresserade men ville kolla pa fler bilar innan dem bestamde sig.
Pa fredagen kollade tre till italierna pa bilen, att det bara fanns sate och sangplats for tva var inget som bekymrade dem, de skulle bygga nagot eget som det verkade. Well, det ar upp till dem kan man tycka. Men aven dem ville kolla mer innan dem bestamde sig, fast dem var riktigt imponerade pa bilen och det rinnande vattnet.
(Namnas bor att de horde av sig pa sondagen och ville kopa bilen).

Lordagen var ganska stilla, men pa eftermiddagen ringde ett tyskt par som ville kolla. Sa pa kvallen fick de se och testa bilen och blev genast foralskade i bilen och sa efter provturen att dem alskade bilen och ville kopa den. Tjejen hoppade helt fortjust. Sa kom vi till betalningen, de ville betala med kort och vi ville ha kontanter. Sakrast sa. Vi satt pa deras hostel i en timme och forsokte fa till kortbetalningen trots allt, men det gick inte. Och de hade en begransning fran sin tyska bank att inte ta ut hur mycket pengar som helst per dag sa det skulle ta dem till mandagen att fa ut alla pengar. Sa vi tankte att ja, vi vantar pa dem sa vi far den sald.

Sondagen lag vi mest i bilen pa campingen och gjorde inte sa mycket. Vi badade i poolen i det mulna vadret och packade vara vaskor. Och vantade pa mandagen.

Pa mandag morgon tog vi oss in till stan och gick for att ata frukost. Da ringer tyska paret och sager att dem fortfarande inte fatt ut alla pengar, utan det maste ga 24 timmar mellan varje uttag. Sa det skulle ta tills kvallen innan dem fick ut pengarna. Sa vi bestamde for att traffas och skriva pa alla papper samt att jag och Joel fick $500 i forskott, men beholl bilen tills kvallen. Darefter tog vi vara ryggsackar och borjade ga mot ett hostel som vi hade gratisbiljetter forsta natten pa. Det visade sig vara 20 minuters gang med tunga ryggsackar och stekhetta. Inte sa roligt, men vi kom fram iallafall, sen fick Joel springa i flipflops tillbaka till stan for att byta parkeringsplats sa vi skulle slippa boter.

Vi bar in vara vaskor till ett rum dar tva andra ligger, men finns plats for tre till, sa vi far se om det kommer in nagra fler. Men det verkar vara ett lugnt rum da de andra tva jobbar och sover hela natterna istallet for festar. Det ar gratis middag och flingor pa morgonen. Under dagen lag vi vid poolen och spelade lite beach pa hostelets egna lilla plan. Vi fem akte vi med hostlets shuffle-buss in till stan for att ata och darefter ga till beachvolleybollplanen dar de varje mandag har gratis traning for alla som vill. Vi spelade till atta och darefter motte vi upp tyskarna for att skriva pa papperna, fa pengarna och lamna over nycklarna till dem.

Bilen ar sald och det kanns saaaa himla skont!!

Vi har sovit var forsta natt pa hostelet, dalig somn men imorgon blir det horselpluttar i oronen!
Nu har vi legat en stund vid lagunen och ska nu nog klippa oss och boka resa ut pa revet.
Ikvall blir det beachvolleyboll!

Hoppas alla ni har det bra!
Det har vi!

Kommentarer
Postat av: Staffan

Bilen såld... Ni verkar vara på hemväg nästan... Men Joel, du tänker väl inte bara ignorera inlägget som jag skrev under "En vecka i Gorgetown"?? :)

2011-07-19 @ 17:19:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0