Telefonabonnemang

Tips till er som ska utomlands och har telefonabonnemang som ni inte tänkt använda under tiden.
Vi har pausat våra mobilabonnemang from. den 14 februari. Alltså några dagar efter att vi anländer, så ifall vi behöver ringa finns möjligheterna fortfarande. Men sen kommer vi skaffa kontantkort när vi väl kommer fram med egna australienska nummer. Man kan pausa ett mobilabonnemang i max 6 månader.

Ett tips vi fick när vi ringde Tele2 var också att stänga av telefonsvararen. Den kan man förlora mycket pengar på ifall någon försöker få tag på en och lämnar något långt meddelande. Man stänger av den genom att ringa till sin operatör.

Glöm heller inte att stänga av all sorts internetuppkoppling. Det kan kosta er hundratals kronor!

Joel & Elsa

Packa, flytta, packa, packa

Som rubriken lyder. Jag är mitt uppe i ett flyttkaos. Det är kartonger i hela lägenheter och kläder ligger överallt. Allt hade gått så väldigt smidigt om det inte vore för vår fina oz-resa. Nu måste ja gå igenom alla kläder och saker och se vad som kan tänkas följa med, lägga saker med potential i en hög och sedan sålla ut igen. Och den tredje utsållningen blir när jag kommer hem till Borlänge och kan kolla igenom alla kläder jag har där också. Galet!

Igår testade jag vilka bikinis jag skulle ta med mig, aningen oengagerat att vara vinterblek och välja kan jag säga. Men det är himla mysigt också, att sitta bland sommarkläderna och lägga vissa av plaggen i "Australienhögen", det får det hela att kännas så mycket närmare.

Idag fick jag iallafall mitt försäkringskort via skolan, men till veckan ska jag ringa Folksam och höra vad dem tycker jag ska lägga till efter att min utbildning är klar.

Ett till tips när jag ändå skriver, på Australienbloggen.se hittade jag hur mycket bra tips som helst!








Elsa

Internationellt körkort



Elsa

Checklista

Checklista inför Australien-resa

"That is agreed then."

Det var vad som stod i mailet om boendet. Galet underbart att vi nu har någonstans att landa när vi kommer till Sydney. Dagarna rinner på lite läskigt fort nu, tre veckor kvar bara. Internationella körkorten är fixade, ska bara hämtas ut. Vad som verkligen saknas nu är försäkringar. Någon som har förslag på bra försäkring när man ska både arbeta och resa runt?

Fick tre bilder på hur rummet och vardagsrummet ser ut. En ombyggd fabrik med pingisbord, hur bra som helst!







Joel & Elsa

Balmain

Vi verkar ha hittat någonstans att bo de första veckorna i Sydney. En bekants bekant tipsade om en familj han bodde hos. Ett litet hus på deras gård som är en ombyggd fabrik. Ett sovrum och sedan delar vi på badrum, kök och vardagsrum med andra eventuella studenter som bor där. 250$ per vecka vill de ha av oss. Huset ligger i Balmain som ligger väster om centrum och det tar ca 15 minuter in till city med buss. Kanonbra helt enkelt!

Hoppas på ett godkännande bara så är åtminstonde den första veckan fixad. Men förhoppningsvis så får vi stanna lite längre om vi behöver innan vi fått tag på vår egna lägenhet.

Lägger upp bilderna ifall vi får det så ni får kika!

Har även fått det underskrivna kontraktet av min mentor i Sydney också, så nu är allt verkligen 100%!

Elsa

East Coast Australia

Förra veckan hittade jag en annons på Blocket.se med boken "East Coast Australia" av Lonely Planet till salu för endast 50 kronor, så jag slog till efter att läst recensioner på den där folk varit väldigt nöjda med den och att det var den perfekta guiden för dem som ska backpacka upp över östkusten, precis som vi ska!

Vi får recensera den när vi använt den själva så får vi se om mitt kap verligen var ett kap eller inte!



Elsa

Mindre än en månad!

Nu är det mindre än en månad innan vi lyfter och det känns overkligt!
Börjar känna av resfebern faktiskt.. Igår var jag in till Motormännen på Fridhemsplan här i Stockholm och ansökte om ett internationellt körkort, 230kronor går det på och då har jag 3 års internationellt körkort. Vi har inte bestämt oss än ifall vi kommer att köpa bil under vår tripp upp över östkusten, men eftersom kostnaden för kortet inte är speciellt dyrt så känns det värt det. Joel kommer ner på fredag så då hoppas vi att vi hinner in till kontoret innan dem stänger så att han också hinner fixa ett. Annars kan man sända in en ansökan via brev.

Joel fick även hem sin ryggsäck från Friluftsshopen igår som han beställde förrförra helgen. Har inte hört hur det har gått med den, men han verkade nöjd iallafall.

Föresten, någon som vet vart man kan köpa uppblåsbara nackskydd för en billig peng?

Elsa

Ryggsäck

Nu har jag hittat min ryggsäck som jag ska ha på resan. En 75 liters North Ice från Vildmarks för 799 kronor. Den sitter kanonbra, är väldigt skön och har en massa finurliga fack och funktioner. Har testpackat den idag för att se på ett ungefär hur tungt det blir och hur mycket plats det blir över. Fick en hel del plats över och kilon tillgodo, imponerande och kanonbra!

För den som läser och är intresserad av den finns den HÄR.
Joel har också hittat en ryggsäck som vi beställde i lördags, så vi hoppas den kommer nu till veckan, en större väska som vi hittade hos Friluftsshopen.se, den väskan finns HÄR.






Nöjd tjej!

Elsa
RSS 2.0