8 februari 14:05 lyfter vi!

Biljetterna är bokade och betalade, den 8 februari lyfter vi från Sveriges marker och beger oss mot andra sidan jordklotet, Sydney, Australien. Vi reser via Kilroy som erbjöd en ettårsbiljett hem som vi kan ändra datum på, precis som vi ville ha det.

För att visa att vi inte legat på latsidan idag kommer nu en lista på saker vi bockat av:
- Sagt upp Com Hem-abonnemanget
- Parkerat mobilabonnemanget
- Sagt upp internetpaketen till mobilerna
- Sagt upp Tv & Radio-licensen
- Checkat av läget med CSN
- Gått ur Facket

Ett himla telefonpratande helt enkelt, så nu ska vi bryta mönstret och hitta på något och har vi tur blir det bio ikväll!

Joel & Elsa

Två av tusen

Vi är båda lediga och planerar vår kommande resa för fulla muggar och idag kan vi bocka av pass och visum från den långa listan. Vi bokade online via http://www.immi.gov.au/ hur smidigt som helst! Efter 10 minuter hade vi våra visum och det enda som tog tid var att läsa igenom allt innan man fyllde i formulären.

Biljetterna hoppas vi kunna boka imorgon. Det är inte många flygbolag som erbjuder en flexibel hemresebiljett, men ska ringa Kilroy imorgon och prata med dem.

Backpacker-väskor är vi också i full färd att försöka hitta, hittar vi inget i Falun imorgon blir det kanske att beställa via internet. Vad tror ni, är 75 liter för lite?

Nu kom Joel precis hem från träningen och jag ska ställa mig bredvid honom i köket, tacos ska få avrunda den fullspäckade dagen.



Elsa

Återföreningen är nära

Om 2,5 timmar sitter jag på ett tåg mot Borlänge och min finfina Joel. Ska bli fantastiskt skönt att få fira julen hemma i Dalarna och bara få slappna av och träffa nära och kära.
Min väska är gigantisk och proppfylld med kläder. Har sagt upp lägenheten idag så jag tar med mig lite extra, som en liten miniflytt kan man säga. Australien känns fortfarande väldigt overkligt. Men nu när jag kommer hem ska vi börja planera, spännande värre!

Fick reda på att man får öronproppar, ögonmask och nackkudde på flyget när man flyger långt, så dem är strukna från önskelista nu!

Nej, nu ska jag springa iväg och fixa till resten!

Elsa

Fem dagar kvar



Julklappslistan ändrades kvickt om till att passa vår Australienresa.
Jag önskar mig:
En backpacker-ryggsäck
Videokamera (så vi kan filma vårt äventyr och lägga upp här på bloggen)
Ett undervattenshus till min kamera

Sen önskar jag mig även ett nackskydd, ögonmask och öronproppar inför den långa flygresan.


Elsa

Nu börjar vår resa

Nu är vi äntligen på väg.
Vi har pratat i nästa två år om att det här ska hända. Att Elsa ska i väg på praktik genom hennes utbildning och att då skulle vi passa på att åka iväg tillsammans och upptäcka delar av världen tillsammans.

Förra veckan hade Elsa intervju med ett företag i Sydney och de ville gärna ha henne som praktikant där, så i början av Februari lämnar vi Sverige för en varmare kontinent.

Det finns tusentals saker vi behöver fixa innan vi lyfter och vi ska försöka hålla er upprättade om hur det går för oss, redan nu innan men även under vår resa. Denna blogg är till för våra vänner och bekanta så att de kan följa oss på vår resa, men självklart även för den som än finner detta intressant.

Joel & Elsa
RSS 2.0