Fabriken är uppklopplad

Intervjun idag gick ganska bra. Dock kändes det inte direkt som något jag sökte efter, vi klickade inte riktigt
helt enkelt. Men vi får se hur det blir med allt.
Och eftersom jag hade en hel dag framför mig så sprang jag in på lite affärer. Hittade en fin tröja för $5! (35kr)
och en ring som jag blev galet förtjust i. Nöjd nöjd nöjd!

Idag har det kommit en schwezisk kille hit till huset. Han har bott här i höstas när han pluggade engelska här, och nu är han tillbaka till Sydney för några dagar innan han reser hem till Schweiz igen. Verkar jättetrevlig, och en annan trevlig sak är att vi får låna hans internetsticka, så nu sitter jag i "The Factory" och skriver!

Vi hade planerat att åka på Café Svensson ikväll då de har landskamp mellan Svenskar, Norskar och Danskar. Men Joel kom hem lite sent och vi var för sega, så de får klara sig utan våran otroliga kunskap!




Elsa

Kärlek i Australien

Det är ganska mäktigt att tänka att man är på andra sidan jorden. I självaste Sydney. Australien av alla ställen. Och att man är tillsammans med den finaste man någonsin träffat. Vi är mäktiga. Tillsammans.

Helgen

I lordags var vadret mulet har i Sydney, sa vi tog aterigen en helg i Darling Harbour, men denna gang pa Aquarium. Sag massa fantastiska sorters fiskar, manga helvidriga, sota, haftiga och farliga! Vi har massvis med bilder fran dagen som vi far forsoka ladda upp vid senare tillfalle.
Pa kvallen vankades det fest i vart hus, inte var egen fest utan dottern i husets klassfest, men som tur var fick vi komma! Ni anar inte hur mysigt dem hade forberett allt. Partytalt med soffor, sittpuffar, en liten eldstad pa tomten, facklor vid ingangen, barbord med massa olika cocktails, soffgrupp inne i huset och ljusslingor overallt. Kanske far lana nagat kort av Linda som hon fotade pa kvallen.
Festen var relativt lugn, som tur var, vi satt i en av sofforna och forsokte hanga med sa gott som det gick nar alla pratade pa med varandra. Och lite exotiska var vi ju eftersom vi var svenskar.
Nar klockan var 1 gav vi upp och tankte att det nog inte skulle vara helt omojligt att forsoka sova pa overvaningen. Och det var inte helt omojligt.
Pa sondagen var vadret mulet och regnigt, sa var planerade dag pa zoo fick skjutas pa an en gang. Men pa kvallen tog vi oss in till stan for att besoka Svenska kyrkans gudstjanst. Kan vara den intressantaste predikan jag hort, sen fick vi vara med pa arsmotet komiskt nog och efter det vankades det vafflor pa kyrkfikat! Mycket nytt och intressant folk traffade vi, allt fran en rontgenlakare till en man som flyttat till australien efter att gift sig med en kvinna efter tre manader. Och alla gav de oss lite restips har i Australien.
For er som reser ner till Sydney for ett tag, besok Svenska kyrkan, jattemysig samlingsplats for svenskar i Sydney, bade troende och icke troende samlas dar for svenskt godis och fika.
Elsa

I quit!

Sa sant som det ar sagt.
Idag trottnade jag sa fullstandigt pa min praktikplats att jag bestamde mig for att sluta dar.
Efter att fatt en massa uppgifter vardig en person som ar assistent, inget illa menat mot dem, men kommer man dit och blir lovad att bli deras "e-commerce guru", ja da hade man val hoppats pa annat an att fa springa uppdrag at andra som ar for lata.
Sa, jag boostade upp mig for att beratta for min mentor att jag inte ville vara kvar, men det visade sig att jag fick vanta i cirka 2 timmar pa honom, da han var pa moten. Men tillslut fick jag tag pa honom och sa som det var, att jag inte trivdes och ville ha uppgifter som lampade sig for min utbildning. Svaret jag fick var "Ah okey". Punkt, slut, the end.
Sa jag uppmanar er alla som far forfragan om att ha praktikanter. Tacka bara ja om ni har tid for dem! Okej? Deal.
Nog om det, eller jo jag kan lugna er alla att imorgon klockan 10.00 sitter jag pa intervju for ett nytt foretag, hoppas att det blir bra! Och det har heller inte gatt nagan riktig nod pa mig. Varningsklockan ringde nar jag insag att jag tapat gloden totalt. Och horrni, nar jag inte kanner glod infor framtiden, da star det val anda inte ratt till?!
Nar jag kom hem sa utnyttjade jag och Joel dagen till fullo. Dvs. vi tog handdukarna med oss ner till favoritklippan White Horse Bay och klattrade ner till en strand som man bara kan besoka nar vattnet ligger lagt. Tog en massa mysiga bilder som vi maste visa upp. (Men som ni kanske marker sa sitter jag inte pa min dator utan familjen, som inte har svenska bokstaver).
Elsa

Bak-och-fram

Det finns små saker i vardagen här i Sydney som jag har upptäckt inte står helt rätt till.

1. Lampknappar
Här lutar lampknapparna åt fel håll, jätteirriterande faktiskt. Jag trodde inte att jag var så brydd i den detaljen, men nu trycker jag nästan alltid på fel knapp när jag ska tända/släcka.
2. Rulltrappor
I regel finns det ju alltid en rulltrappa uppåt och en nedåt, det gör det här i Sydney också. Men här är uppåttrappan oftast till höger. Jag får för mig att det är fel, är det inte?
3. Vänstertrafik
Att det var vänstertrafik det visste vi ju redan. Men även att stå till vänster i rulltrappan, gå till vänster när man möter folk på gatorna etc. Helknasigt!

Jag har hört att vattnet ska rinna åt fel håll här också. Det har jag ingen koll på alls. Tyvärr.
Om någon mer upp-och-ner situation visar sig håller jag er upprättade.





Elsa

Café Svensson

Igår efter jobbet mötte jag upp Joel i Hype Park. Vi besökte Subway för middag, förlåt mamma och pappa men ibland är det enda utvägen med snabbmat. Efteråt gick vi vidare till Svenska Kyrkans onsdagscafé - Café Svensson.
Sabinaruta och läsk mumsade vi på samtidigt som vi skapade oss lite nya bekantskaper. Det behövs verkligen, när man bor hos en familj och jobbar på samma jobb så hinner man inte träffa så mycket annat folk, vilket är väldigt tråkigt!
Vi får se om vi går på gudstjänsten som de har på söndag kväll, beror väl på hur slut vi är efter att äldsta dottern i familjen tydligen ska ha fest för sina vänner ute i vårt hur två dagar i rad. Men vi är ju faktiskt bjudna så det är ju tur iallafall.

Just ja! Igår på caféet kom en äldra kvinna in och satt upp en lapp om arbete. Hon vill ha städhjälp i huset, rensa i hennes trädgård och i ett skjul några dagra i veckan. Ingen massiv lön direkt men det verkar som att fika och mat ingår. Så Joel nappade direkt och gick fram och pratade med henne. Så imorgon, fredag, klockan 12 ska han befinna sig hemma hos henne för en titt på vad hon tänkt sig. Hon verkade väldigt förtjust i honom så vi hoppas väl på det bästa.
Hon är tydligen en legend här i Sydney, hon kom hit på 70-talet med sin man och har levt här sen dess, hon startade även Svenska Kyrkan här nere i Sydney, vilken kvinna va!

Den senaste tiden i bilder


Volleyboll match hemma på gården. Christoffer och Alexander mot Joel och Tayla.


En av alla de hundratals matcher pingis


Från övervåningen har man koll på allt som händer i huset


På färjan till Manly


Färgglada tår och blommig sommarklänning


Vi hittade Pizza Hut's buffé i stan. Pizzan flödades så att vi skämdes. Men gott var det!


Bondi Beach


Denna bild är till Linn och Lars, för att visa att Joel läst boken han fick av er i julklapp!


Elsas skrivbord på den digitala byrån Pusher


Utmanar ödet på Wildlife World i Darling Harbour


Wildlife World


Koalorna på Wildlife World


Fjärilsrummet på Wildlife World

Balmain i lågor

Igår kväll snörade jag på mig skorna för att ta en liten joggingtur, tänkte komma igång med tränandet. När jag kommit 50 meter från huset så ser jag att det är alldeles immigt ute och att det luktar rök. Kommer på att vi hört massa sirener den närmsta kvarten och tänkte att det måste ju vara en brand någonstans. Så jag började gå mot röken. Bara några gator bort är det fullt med rök och flera går runt och tittar för att se vart det kommer ifrån. Sedan hör jag någon säga att det är längre ner på gatan, så jag börjar gå dit och ser sen hur det sprutar eld bakom husraden jag går vid. När jag kommer fram till slutet av gatan står massa människor och två brandbilar är redan på plats. Tredje våningen på ett hus stod i lågor, hemskt! En man hade blivit instängd av branden men fått hjälp ner och till sjukhus, vet inte hur allvarligt det var, men jag tror dem fick ut han ganska tidigt innan branden hunnit ta sig.
Stod där i nästan en halvtimma innan jag bestämde mig för att jogga hemåt. Räddnignsarbetet började göra sitt och det hade även börjat regna.

Dagen innan hade jag och Joel gått förbi där, det var när vi gick ner till den där nya udden vi sett på kartan, och vi hade båda kommenterat att det huset var väldigt speciellt. Massa krimskrams överallt och en hundkoja som typ hängde på väggen.

Men nu till något roligare, för er med Facebook så finns nu alla bilder, eller ja en urrensning, av alla de bilder vi har tagit under vår resa hittills. Har tyvärr ingen tid att lägga upp dem här ännu. Ni får väl helt enkelt bli medlem på Facebook, haha!

Nu ska jag hem och göra en omelett-pizza tror jag, gjorde en mycket lyckad i söndags och Joel är på träning nu så han blir nog glad när han kommer hem då!


Modiga Joel på Wildlife World i Darling Harbour

Inte 56 inlägg denna gång...

Mobiluppladningen var som många märkte kanske inte sådär görbra, haha.
Men ni fick iallafall lite mer liveuppdatering!

Regnet har hållt i sig hela helgen. Det har verkligen öst ner vissa stunder, och eftersom taket i vårt hus inte är det mest isolerade så har man knappt kunna titta på film på kvällarna då regnet överröstat datorn. Galet!

På söndagen hade vi planerat att gå på St Patrick's Paraden som skulle vara i stan, men pga. det dåliga vädret ställdes det in, så söndagen blev väldigt seg, pga. dålig inspiration till att göra någonting vettigt, så läste vi lite, och sov några extra timmar. Tog sedan en promenad ner till en ny udde här i Balmain som jag hittade på kartan. Vackra, fina Balmain. Hade inte regnet legat och lurat på oss så hade jag tagit med kameran!

Jag kan även stolt meddela min mamma att jag har tagit över hennes talanger i Kina-chack. Joel vart inte lika nöjd :)

Vi har båda lite hemlängtan, trots att vi har det väldigt bra här. Vi har båda drömt ett flertal gånger att vi åker hem över en dag, eller en helg och hälsar på. Joel drömde det i natt, samt att vi hoppade bungy-jump från flygplanet och att jag skrek som en stucken gris. Det hade ju varit något!

Vi har börjat prata lite mer om hur vi ska göra efter Sydney, vart vi ska ta vägen, hur vi ska ta vägen. Det behövs nog lite mer research på den biten. Hade vi kommit ner i November hade allt varit så mycket enklare. Men nu börjar det ju bli kallt på sina delar här i OZ, och vi är ju inte här för att ha samma klimat som i Sverige.

Regnig lördag

I morse när vi vaknade smattrade regnet mot taket, det fortsatte det med hela dagen. Sydney har trots sina vackra blå skyar även möjlighet att växla till grått. Så vi tillbringade vår dag på Sydney Wildlife World och tittade på alla möjliga djur. Bla världens största krokodil, världens farligaste orm, koalor, kängurus och även en kokaburra! Nu ligger vi och vilar oss i vårt rum, helt slut efter allt gående. Vi gick runt på stan en hel del också. Testar att skriva via telefonen så får vi se hur det går. Tyvärr blir det inga bilder nu. Ha det kanonbra! Hälsa till dem vi känner!

Ny header

Vi har skaffat oss en ny header!
Lite mer sommrig, med tanke på vårt varma klimat här nere!
Bilderna tog vi i söndags när vi var på Bondi Beach!





Elsa

Torsdag 17 mars

Har jobbat konstant i 5,5 timma nu med en uppgift som är så sjukt intressant!
Ett stort företag här i Australien som har en enorm webshop men som är egentligen helt kass
i designen så jag förundras att så många handlar där. Mitt uppdrag är först och främst att
ta fram siffror på besökare, köpare, sidvisningar etc. men även att ta fram idéer till hur man
kan göra sidan bättre. Så jag har suttit och gjort mockups hela dagen för att sedan presentera
för mina kollegor som arbetar med företaget. Och jag är kanonnöjd med vad jag tagit fram!
Satt tillochmed en timme extra igår kväll och pysslade med det.

Klockan är strax efter tre på eftermiddagen nu och jag ska försöka få sluta lite tidigare för ikväll
ska jag och Joel på filmkväll på Svenska Kyrkan här nere i Sydney. En mötesplats för svenskar
i Sydney och ja, vi provar och ser vad det är för något!


Elsa

Bil i Australien?

Vi har börjat fundera hur vi ska ta oss upp eller ner efter östkusten.
Dilemmat ligger i vädret. Eftersom det kommer att vara relativt kallt här i Sydney i slutet av maj när min praktik är över så känns det inte så väldigt roligt att åka efter östkusten när vädret inte är tiptopp.
Så vi funderar på att ta ett flyg upp till Darwin i slutet av maj, början av juni och jobba lite där. Och sen skaffa en bil och börja åka neråt, för då följer ju vädret i princip med oss.

MEN finns det någon som är bra på det här med bilar i Australien?
För som vi förstått det så om man köper en bil i en delstat så måste man sälja den i samma. Och eftersom vi funderar på att köpa i Darwin och sälja i Sydney så blir det ju inte direkt optimalt mot vad man ska göra.

Vad är lösningen på detta?

Joel & Elsa

Element Rachel Wiliow

Joel kan nog vara den mest förvirrade och mest underhållande när han sover.
Igår kväll släckte jag lampan ganska sent efter att avslutat en spännande bok, Mamma Pappa Barn, Joel hade redan somnat men jag sa godnatt ändå. Så började han mumla något ohörbart. Så jag frågade honom om vad jag hette, "Element.." fick jag till svar, efter att berättat att jag inte hette Element så sa han istället "Rachel".. Efter dem försöken så tänkte jag att han nog trots att visste vad jag hette så jag somnade. Vaknade någon gång mitt i natten och upptäcker då att han ligger nere vi mina fötter "Men vad håller du på med Joel?" "Ehm... Jag vet inte..".
På morgonen när jag vaknade så låg han iallafall på sitt vanliga ställe och han kunde även berätta att en tjej i boken han läser heter Rachel och att jag nog trots allt inte hette element.


Föresten, är det någon som vet vad grejen med klockan är?
I vanliga fall brukar den svenska tiden vara 23.00 när vi har 09.00. Men i morse var det inte så, i morse var klockan 00.00 i Sverige vid 09.00 här. Men vi har inte bytt tid än och inte ni i Sverige heller.. Jag är förvirrad at the moment.

Bondi Beach

Hela helgen har spenderats på Bondi Beach, den kände stranden med den vita sanden och blåblåa havet. Fantastiskt vad vackert det var där, så vackert och härligt att jag drog med mig Joel på söndagen också.
Denna helg har varit så oproduktiv så det står härliga till.
Lördagen gick vi upp och packade ihop inför en dag i liggande läga på stranden, några dopp i havet, resten med näsan i en bok eller upp i solen. Lördagskvällen gick vi ut på en liten promenad i Balmain som slutade med att vi stod och tittade på en possum som klättrade runt i ett träd ovanför oss. Märkliga djur. Senare på kvällen somnade vi till en hel drös med avsnitt från "En ängels tålamod"!
På sönagen strålade solen mer än lördagens ihållande värme så efter att låtit Joel fått sin skönhetsömn tog vi bussen till Bondi igen. Och med våra "make-your-own-pillow"-strandhögar så avnjöts än en dag bland folk i alla dess former och färger och nationaliteter.
På kvällen var vi båda vackert solröda och trötta, så det blev brända chicken nuggets med tis och sötsur sås efter att Joel ringt hem till sina föräldrar. Ett samtal på kanske en halvtimma, som kostade oss 700 kronor, haha. Som tur var så laddar man på med ca 250kr och får sen en massa "kredit" som vi inte lyckats gjort slut på inom de 30 dagarna.

Lite bilder ska jag också ladda upp, men nu måste jag nog faktiskt börja jobba!

Förlåt Ulf!

Jag fick reda på att Joel nästan fick skäll igår av dig eftersom vi varit så dåliga med uppdateringar.
Saken hör väl till den att:
1. Jag, Elsa, har varit sjuk hela förra veckan. Fick någon kanonförkylning som inte var så farlig egentligen, men den utvecklades till någon ny sorts syndrom varje dag. Ena dagen snorig, andra hostig, tredje febrig och tillbaka till ont i halsen and so on..
2. Joel har ingen aning om hur man skriver ett blogginlägg.
3. Vi har fortfarande inget internet i fabriken så den enda internetåtkomsten jag får är via en åldrig telefon
4. Förlåt

Förra torsdagen meddelade jag att Joel hade fått jobb. På söndagen slutade han.
Det var det slitigaste han gjort på en dag berättade han när han kom hem på fredagskvällen. (sur som en citron över den dåliga upplevelsen och att han fått reda på att lönen var 10 dollar per timme, vilket motsvarar ca 70 kronor.) Så på lördagen åkte han och jobbade igen och som plåster på såren kom han hem till en om jag får säga det själv - underbar flickvän, som lagat tacos till den lilla biltvättaren. Föresten, det roligaste med allt var namnet på företaget, BAYWASH, hahahaha! Så på söndagen åkte Joel iväg för sista dagen på sitt första jobb här i Sydney och sen dess har han bara slappat utan att ägna sina ögon en sekund på jobbsidor. Men det blir det nog ändring på nästa vecka då Cristoffer och Alexander, som är från Säter och Gustafs, drar vidare.

Men den söndagen som Joel var och slet som en Baywasher så frågade Owen, pappan i familjen, om jag ville följa med dem och snorkla i Gordons bay, såklart jag ville!
Min största fobi här i livet är just fiskar, så det passade ju bra kan man tycka. Men hur underbart var det inte?! Det var som att hoppa ner i ett akvarie, okej, inte fullt lika klart eftersom det var ganska mulet, men fiskarna var färgranna, små, stora, olika former och växter fanns där och ja! Det var troligtvis på denna tripp jag fick min lilla förkylning också.
Och bara för att berätta att Joel också snorklat nu så biktar jag och säger att jag faktikskt tog med honom, Cristoffer och Alexander till Gordons Bay på tisdagen. Det blev bergsklättring utan dess like när vi försökte hitta till stället jag snorklade med familjen. Åh vad jag ångrar att vi inte hade kamera med, för det var fantastiskt att klättra ner för klipporna, hoppa över stenarna och gå under stora stenblock för att komma fram. Upplevelsen i vattnet var inte lika fantastiskt. Det blåste så vi blev nästan sjösjuka av alla vågor och min och Joels nya cyklop var kassa och läckte in vatten.

Man börjar komma in i allting mer och mer och nu börjar man tillochmed förstå vad personalen bakom Oporto och McDonalds diskar frågar om, det var ett himla mummel och grötel i början. Australienska accenten börjar vi förstå väldigt bra nu och folk förstår vad vi säger också. Familjen har erbjudit oss att bo kvar där tills i maj när vi ska åka. Kanonbra tycker vi, men vi får se hur det blir då jag har blivit erbjuden att jobba med min praktiksplats klienter på deras kontor, som några ligger på Guldkusten och något i Brisbane, vilket innebär en vecka på annan ort.

Jag har det bra här på praktikplatsen, ibland får jag väldig intressanta uppgifter och ibland får jag riktiga assistentjobb så att man blir rädd att dem tror att jag är dum i huvudet eller något. Igår fick jag på fem sekunder uppfatta att jag skulle ta pengar med mig, ett USB-minne och sen springa ner till gatan för att ta en taxi till ett företag för att ge dem USB-minnet. Jahapp tänkte jag och satt mig i taxin. Visst har jag inget emot sådanna uppgifter, egentligen. Men nu är jag ju ändå här för att jobba med e-handel. Men dem uppgifterna kommer snart har jag fått lovat för mig.

Just ja, Joel, Cristoffer, Alexander och jag var i Manly i helgen och solade och badade och spelade volleyboll. Vi besökte även Paddy's Market nere i China Town som är en stor marknad som är öppen fem dagar i veckan. Det är på sätt och vis som marknadsstånd inne i en stor lokal, men ändå lite som butiker då dem står där permantent. Där hittar man kläder, smycken, souvenirer, frukt etc. till rekordlåga priser. Jag köpte ett kanonfint halsbandsur och ett armband, Joel köpte en slush för att ha köpt något han också.

Klockan är strax över fem på eftermiddagen och snart slutar jag. Då blir det att göra samma sak som jag gör varje kväll. Gå till York Street för att ta bussen till Balmain, gå hem, äta något, spela några matcher pingis mot Joel, förlora varje match men vara barnsligt glad över varje poäng jag lyckas få, säga att jag är trött, besluta att vi ska lägga oss på rummet för att se på en film, inte vara tillräckligt trött efter filmen, lösa korsord, somna, rita med bläckpennan över hela mig, vakna av att Joel lägger pennan på bordet och släcker, somna.

Nu ska jag försöka få sluta tidigare, det är svettigt på kontoret och mitt huvudet är trött!
RSS 2.0